Sunday, March 14, 2010

lirik baik2 sayang

Lirik Wali - Baik-Baik Sayang :
aku tak ingin kau menangis bersedih
sudahi air mata darimu
yang aku ingin arti hadir diriku
kan menghapus lukamu sayang


karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

reff:
hanya satu pintaku
untukmu dan hidupmu
baik-baik sayang
ada aku untukmu

hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik-baik sayang
karna aku untukmu

semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampuku, sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

lirik wali band kekasih halal

Liri lagu Wali Band - Kekasih Halal :
aku telah lelah
memilih memilah mencari wanita
siapakah dirinya
yang kan menjadi kekasih halalku


tiba-tiba aku terpana
ada kejutan tak terduga

dia gadis berkerudung merah
hatiku tergoda tergugah
tak cuma parasnya yang indah
dia baik dia soleha

Dia gadis berkerudung merah
bawalah diriku padanya
takkan habis ku berdoa
jadi kekasih halalnya

jadikan diriku halal
memeluk halal menciummu
lekaslah jangan tunda
untuk menjadi kekasih halalku

itu itu dia gadis berkerudung merah
hatiku tergoda tergugah
tak cuma parasnya yang indah
dia baik dia soleha

baik baik sayang

baik baik sayang..kalo xsilap aku ni latest dr wai band..aku xbpr folow sgt aktv group diorg ni..tapi yag past aku minat jgk lah lagu2 diorg..huhuhu..except cr jodoh..aku xdesperate 2 k..huhu
btw..aku just nak ckp lagu yang terbaru diorang baik2 saynag betul2 mnyntuh hati aku sbg seorang gurl..betp dlm lagu ni daiangkat btp pentingnyer maruah sorang perempuan...mcm contoh lirik dia...kerna bagiku kau kehormatanku dengarkan dengar kan aku....hanya satu pinta ku,utk mu n hidupku..baik2 syg ada aku utkmu..hny stu pintaku d siang n malamku baik2 syg..krna aku utkmu'
word kerna kau kehormatanku btl2 aku suka gila..aku akan bersyukur terlebih2 k hadrat ilahi andai aku betemu dgn guy yg betl2 mnjg maruah ku..krn aku hny utk dia..n dia hny utk ku..
lagi citer psl wali band ni ilah lagu song diorang kekasih halal..perh best kot lagu ni...bukan shj krn kcntukan tp dia jgk wanita solehah...perh 2 wali band..aku ckp betul..mmg ptt ur group name is wali band...walau korang buat lagu..tp stil tntg agm..n aku feel dgr lagu aku cinta allah..mengingatkan aku sjauh mn cinta aku pd alla..walau romance tp stil bout agm..syabas..thumb up

Thursday, March 11, 2010

video

kejam nya kau duhai manusia....



percaya atau x???aku pun tgh xpcy??mmg berita ni bs kite dgr kat tv atau mn2 pun media cetak...tapi yang buat aku mkn terkezut some1 yg involve ni adlh org yg aku knal dr kecik sampai lah kebeso...knp dia tergamak buat hal mcm ni sdgkan dia msh muda...sggp k dia membuang sisa hidup dia dlm sangakar besi 2 kern keslhan yang sagt2 xberperikemanusiaan...
dia bkn xder adik pempuan..n kalo xslp aku adik pempuan dia sebaya budk pempuan yg dia rogol 2....pernah x dia fikir kalo lah budk pempuan 2 adik dia sendr....ape yg dia rs kalo dia dpt th adik dia drogol beramai2..hancur punah maruah adik dia....knp ko xpnh pikir semua ni???????
entah lah..aku xkenl budk pempuan 2 sape???tapi aku harp dia selamat j lah..kdg2 aku pikir jgk...budak2 skrg bkn mcm budak2 dulu..aku xde lah nak kate aku dulu baik..tapi baik lah jgk..xde nak kuar umah..dah beso dah pandai lap hingus sdnr ni lah baru aku brn buat jht sikit ( sikit j)...
ada 1 time 2 aku jg kedai topop..bdk pempuan yag kecik sikit pada aku naik moto..tgk gaya aku boley agak diorg ni baru darjah..tergedik2 nak mampus...haih...mcm mn diorg xjd mgs laki2 bertopngkan syaitan kalo dh perangai pun mcm tu..
pada korg2 yg ada adik pempuan 2..ingat2 kan lah diorang...hdp msh pnjg..sggp k diorg nak musnah kan ms depan sndr..pad mnusia yg gersang sgt ngn seks...bwk2 le bertobat..pg masjd ambik wuduk solat k..k lah..slm syg dari ku...dari aku care..huahuahua...

rahsia tarikh lahir anda




Tarikh lahir kita menerangkan siapa kita, apakah kelebihan kita dan apakah kebolehan kita. Ia juga menunjukkan apakah yang harus kita pelajari dan cabaran yang perlu kita hadapi.
Untuk mengetahui nombor lahir kita, kita boleh mencampurkan nombor-nombor tarikh lahir kita sehingga ianya menjadi satu nombor tunggal. Nombor lahir kita tidak menjadi penghalang kepada kita untuk kita menjadi apa yang kita inginkan ianya hanya sekadar mempelbagaikan pilihan yang kita ada.

Contoh:
12 April 1974
12 + 4 + 1974 = 1990
1 + 9 + 9 + 0 = 19
1 + 9 = 10
1 + 0 = 1 (Jadi nombor lahirnya ialah 1)

Keterangan nombor lahir

1. Ketulenan
- Hadir dengan idea baru.
- Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri.
- Golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik diplomasi.
- Mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasannya adalah pemimpin atau boss.
- Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka.

Perkara yang perlu dipelajari: Idea dan pendapat yang lain mungkin baik atau lebih baik. Berfikirlah secara terbuka.

2. Pendamai
- Dilahirkan sebagai diplomat.
- Mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri.
- Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati.
- Mereka tidak suka bersendirian. Persahabatan adalah penting buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam hidup; tetapi mereka sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak serasi.
- Golongan ini secara semulajadi adalah pemalu, mereka patut belajar untuk meningkatkan nilai kendiri (self esteem) dan meluahkan perasaan secara terbuka tanpa berselindung.

3. Ceria
- Golongan ini merupakan golongan yang idealistik.
- Mereka sangat kreatif, sosial, mesra, romantik dan mudah dibawa berunding.
- Mereka suka memulakan sesuatu tetapi jarang dapat menghabiskannya.
- Mereka suka orang lain gembira dan sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapainya. Mereka sangat popular dan idealistik.
- Golongan ini perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.

4. Konsevatif
- Golongan ini sangat peka dan tradisional.
- Mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin.
- Mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa yang sepatutnya mereka lakukan.
- Mereka suka bekerja keras dan sanggup melakukan sesuatu kerja secara sendirian. Mereka mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan alam sekitar. Mereka berupaya untuk bersabar, tekun dan adakala dianggap degil.
- Mereka harus belajar untuk lebih feksibel dan bersikap lebih baik terhadap diri sendiri.

5. Perintis
- Mereka adalah perintis.
- Secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko serta sangat bersemangat (enthusiasm).

- Mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat. Dunia ini adalah sekolah mereka, mereka memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap situasi yang ditempuhi. Persoalan yang bermain difikiran mereka tidak pernah terhenti.

- Golongan ini dinasihatkan untuk melihat sesuatu dengan teliti dan mendapat semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sesuatu kesimpulan.

6. Romantik
- Golongan ini adalah idealistik dan memerlukan sesuatu sebab untuk berasa gembira. Hubungan kekeluarga yang kuat adalah penting buat mereka. Perasaan mereka mempengaruhi keputusan mereka. – Mereka sangat suka untuk membantu dan menjaga seseorang.
- Mereka sangat setia dan boleh menjadi guru yang terbaik.
- Mereka suka seni musik.
- Mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin persahabatan secara serius.
- Golongan ini harus belajar apakah yang boleh diubah dan apakah yang tidak boleh diubahnya.

7. Intelektual
- Golongan ini adalah Pencari.
- Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi,dan mereka sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah.
- Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka.
- Mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka tetapi mereka tidak suka dipersoalkan.
- Mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan dan kadangkala bersendirian.
- Mereka gemarkan perkara yang berteknikal dan berkebolehan untuk menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara.
- Mereka sangat suka berahsia.
- Golongan ini hidup dalam dunia mereka tersendiri dan mereka perlu belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.

8. Penyelesaian
- Golongan ini adalah penyelesaian masalah.
- Mereka adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas.
- Mereka selalu mempunyai perancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik.
- Mereka sangat suka mengendalikan manusia. Mereka melihat manusia secara objektif. Mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri bahawa mereka adalah ketua.
- Golongan ini perlu belajar untuk membuat keputusan berdasarkan keperluan sendiri daripada mengikut keperluan orang lain.

9. Pelakon
- Golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain.
- Mereka sangat penyayang dan pemurah.
- Dengan daya tarikan yang ada, mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada mereka.
- Mereka mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling mereka untuk memahami mereka.
- Mereka umpama binatang sumpah-sumpah yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran.
- Mereka mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood). Untuk berjaya golongan ini perlu membina landasan kasih sayang.

aku huru hara kan wedding member baik ku...huhu















hah!!!!1terkejut tak bc tajuk verita aku kali ni..tajuk j gempak..but aku stil rs gempak jgk lah walau pun korang xrs ape2 lagi kos korang xtau citer dia mcm mn kan..kuang3x...my frenz wedding pada 6 hb march 10...b4 that mmg lah dia ada call aku kos aku tny sama ada aku nk jd MC @ DJ 4 her wedding..aku laugh j lah..aku ye kan..kos seriously aku ingat dia main2...nak djadikan citer..aku xprepare ape2 lah..perh..pg wedding dia 2..dia call aku tny knp xsiap lg..siap srh orang ambk aku lg...terkjt beruk lah aku..dgn aku xsiap pe2 lagi..even skrip pn xder...tp i2 lah gm broadband y tuan n puan..hahaha..aku memulakan kegooglelan aku n aku temui satu skrip yg agk best lah..siap ada pantun lagi..aku pun cilok j lah....
kat weding 2 plak...alahai boley plak diorang srh aku adjust PA 2..mn lah aku tau..gabra gak aku kat s2..nsb baik lah aku dtemani temn2 aku..haih..nsb bdn kau lah aziah...nsb baik lah ada mamat2 yg sudi menghulurkan bntuan kepd gadis ayu seperti ku..kuang3x...nak citer mmg panjang..tapi tikah aku sory sgt2 kos kalo aku meributkan majlis ko..sory..
kepada korang yg xdpt menghdari wedding mmber kiter ni..ni hah ada sedikit gambr dariku buat tatapan korang..enjoy k